9 Μαρτίου 2010

Παρουσίαση ημερολογίου-ατζέντας για τους Αγίους Αποστόλους και τιμητική εκδήλωση για συνταξιοδοτηθέντες εκπαιδευτικούς, Χανιά, 10/03/2010

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010, στις 6 μ.μ., στο Θέατρο «Βλησίδη», οργανώνει παρουσίαση του ημερολογίου – ατζέντας για το 2010 και τιμητική εκδήλωση για τους συνταξιοδοτηθέντες πέρσι συναδέλφους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Χανίων.

Το φετινό ημερολόγιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων είναι αφιερωμένο στη δημόσια έκταση των Αγίων Αποστόλων και τις Παιδικές Εξοχές που λειτουργούσαν εκεί από το 1938, με πρωτοβουλία φωτισμένων δασκάλων της εποχής, όπως ο Μάνος Μασούρης, ο Παντελής Βαβουλές κ.ά.


Στην εκδήλωση θα γίνει λόγος για την ιστορία της περιοχής και θα προβληθούν οι εικόνες του Ημερολογίου, μαζί με πληθώρα άλλων φωτογραφιών από τις Παιδικές Εξοχές, από το Αρχείο της Επιτροπής Αγώνα Ενάντια στο Ξεπούλημα των Αγίων Αποστόλων (προέρχονται από τα αρχεία του Τηλέμαχου Μασούρη και της Μαρί Ναξάκη Καριώτη). Η Επιτροπή Αγώνα στην οποία συμμετέχει ο Σύλλογός μας αγωνίζεται για την προστασία της δημόσιας έκτασης των Αγίων Αποστόλων με τις 4 ελεύθερες για όλους παραλίες και τα δασάκια δίπλα στα Χανιά, κόντρα στα σχέδια για πώληση ολόκληρης ή τμήματος της περιοχής για ανέγερση ξενοδοχείου και συνεδριακού κέντρου για 2000 άτομα.