11 Ιουνίου 2010

Ευρωπαϊκή γιορτή της μουσικής: Φυτρώνει στους δρόμους, 22 πόλεις, 19-21/06/2010

Τι είναι η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής; Τίποτα λιγότερο από το μεγαλύτερο ζωντανό μουσικό γεγονός της χωράς! Ένας πραγματικός εορτασμός της Ημέρας της Μουσικής, των Μουσικών, της πόλης και των κατοίκων της. Μια Γιορτή που φέρνει τους ανθρώπους κοντά, μοιράζοντας απλόχερα, και πάντα δωρεάν, εικόνες και ήχους για κάθε γούστο. Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής προσφέρει την μοναδική δυνατότητα σε χιλιάδες πολίτες, να απολαύσουν πολιτισμό, επιλέγοντας μεταξύ δεκάδων εκπροσώπων όλων των ειδών μουσικής. Παράλληλα δίνει μια σπάνια ευκαιρία σε εκατοντάδες καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ένα ευρύ κοινό.

Μεταξύ 19 και 21 Ιουνίου είναι βέβαιο πως θα τους συναντήσετε σε κάποια από τις δεκάδες σκηνές που θα στηθούν σε 22 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Ανάμεσά τους η Αθήνα, ο Βόλος, το Ηράκλειο Κρήτης, η Θεσσαλονίκη, η Κέρκυρα, το Κιλκίς, η Λάρισα, η Πάρος, η Πάργα, η Πρέβεζα, ο Πύργος, η Ρόδος, οι Σέρρες, η Φιλλιπιάδα και τα Χανιά. Η μουσική άλλωστε γεννιέται και μεγαλώνει στους δρόμους. Εσείς δεν έχετε παρά να την απολαύσετε.Στα 10 χρόνια της μέχρι τώρα ιστορίας της η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής είχε την τιμή να φιλοξενήσει πλήθος σχημάτων από το εξωτερικό. Βρετανοί, Αμερικάνοι, Γάλλοι, Αφρικανοί, Βαλκάνιοι, εκπροσωπώντας μια τεράστια μουσική γκάμα, οι καλλιτέχνες αυτοί έγραψαν την δική τους σελίδα στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής χαρίζοντας στο ελληνικό κοινό ξεχωριστές στιγμές. Κι όσο δύσκολο κι αν είναι να ξεχωρίσει κανείς κάποια από τα δεκάδες live, δεν μπορεί παρά να κάνει ειδική μνεία σε εμφανίσεις όπως αυτές των Wayoutwest του NickWarren, των NouvelleVague, των Scissor Sisters, της Neneh Cherry, των Birdy Nam Nam ή του Shantel.

Στην ενδέκατη χρονιά της, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής επιστρέφει στο ίδιο πνεύμα, δυναμικά – παρά τις δυσκολίες – καλώντας σας να απολαύσετε για ακόμα μια φορά μια σειρά από εξαιρετικά ενδιαφέροντα ονόματα.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.