3 Ιουνίου 2010

LETS (Local Exchange Trading Systems) - Τοπικά Συστήματα Ανταλλαγής Υπηρεσιών & Προϊόντων

«Τα LETS είναι μια μορφή συναλλαγής, που όμως δεν τοκίζεται, δεν παράγει κέρδος, αλλά βοηθάει τις τοπικές κοινωνίες να αναπνεύσουν, να ζήσουν και να αναπτυχθούν μέσα σε δύσκολες οικονομικά εποχές. Είναι με λίγα λόγια ένας τρόπος να ζεις και να εργάζεσαι χωρίς χρήματα.

Μια ομάδα ανθρώπων που θέλουν να ανεξαρτητοποιηθούν από το χρήμα και τις τιμές της προσφοράς και της ζήτησης της αγοράς φτιάχνουν ένα ανεξάρτητο σύστημα ανταλλαγής υπηρεσιών. Σε αυτό ο καθένας δηλώνει τι μπορεί να προσφέρει και τι έχει ανάγκη. Η ανταλλαγή αφορά αγαθά, υπηρεσίες ή γνώσεις. Όλοι προσφέρουν και όλοι έχουν κάποια στιγμή ανάγκη. Δεν αγοράζουν, όμως, ούτε πουλούν. Ανταλλάσσουν. Τα συστήματα αυτά ονομάζονται LETS (Local Exchange Trading Systems) ή Συστήματα Τοπικών Ανταλλαγών...»

Στο Ηράκλειο Κρήτης έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία δημιουργίας ενός δικτύου ανταλλαγής προϊόντων και υπηρεσιών στο πρότυπο των LETS. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Μαρία Κουβίδη στο τηλ. 6974350466 ή στο mariakouvidi@gmail.com και να δώσουν στοιχεία επικοινωνίας για να ειδοποιηθούν για την πρώτη συνάντηση τις επόμενες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα LETS πατήστε εδώ.