26 Ιουλίου 2010

Το «Εμείς και ο Κόσμος» αναζητά δύο συμμετέχοντες για τη Διεθνή Συνάντηση Νέων για το Δίκαιο Εμπόριο, Ιταλία, 24/09 - 04/10/2010

Την περίοδο 24 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου 2010 διοργανώνεται στην πόλη Φεράρα της Ιταλίας η τέταρτη Διεθνής Συνάντηση Νέων για το Δίκαιο και Αλληλέγυο Εμπόριο «Tuttounaltrocampo» από τον Ιταλικό Οργανισμό των Καταστημάτων του Κόσμου, ένα δίκτυο που έχουν συστήσει περισσότερα από 200 «καταστήματα του κόσμου» στην Ιταλία. Τα «καταστήματα του κόσμου» (world shops) είναι αρκετά διαδεδομένα σε διάφορες χώρες τη Ευρώπης και αποτελούν χώρους κοινωνικής συνάντησης και πώλησης προϊόντων δικαίου και αλληλέγγυου εμπορίου.

Η διεθνής αυτή συνάντηση νέων λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της Ιταλικής Έκθεσης για το Δίκαιο και Αλληλέγγυο Εμπόριο «Tuttaunaltracosa». Η έκθεση αυτή διεξάγεται εδώ και 16 χρόνια και αποτελεί μια σημαντική συνάντηση ανάμεσα στις οργανώσεις δικαίου και αλληλέγγυου εμπορίου στην Ιταλία, στους παραγωγούς των προϊόντων στις αναπτυσσόμενες χώρες και στο κοινό. Περιλαμβάνει ενημερωτικές ομιλίες και δημόσιες συζητήσεις, προβολές ταινιών, συναυλίες, εκθέσεις, θεατρικά δρώμενα, κ.α. σχετικά με διάφορα θέματα που αφορούν το δίκαιο και αλληλέγγυο εμπόριο, την κριτική κατανάλωση, την παγκοσμιοποίηση και τις σχέσεις μεταξύ ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών.

Η Διεθνής Συνάντηση Νέων θα έχει συνολική διάρκεια 10 μέρες και θα έχει θεματική εστίαση στην Αφρική. Στο πρώτο τμήμα της οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες άτυπης εκπαίδευσης και συναντήσεις με οργανώσεις του χώρου και παραγωγούς προϊόντων από αναπτυσσόμενες χώρες να κατανοήσουν την ιδέα και τον τρόπο λειτουργίας των εναλλακτικών δικτύων δικαίου και αλληλέγγυου εμπορίου. Στο δεύτερο τμήμα της συνάντησης οι συμμετέχοντες θα «ζήσουν από μέσα» την πραγματοποίηση της Ιταλικής Έκθεσης «Tuttaunaltracosa» συμβάλλοντας πρακτικά στη διεξαγωγή της.

Το «Εμείς και ο Κόσμος» συνεργάζεται με τον Ιταλικό Οργανισμό των Καταστημάτων του Κόσμου για την προετοιμασία της Διεθνούς αυτής Συνάντησης στα πλαίσια των προσπαθειών του για την ανάπτυξη του δικαίου και αλληλέγγυου εμπορίου στη χώρα μας με τη βοήθεια και άλλων «φίλων-συνοδοιπόρων» στο εξωτερικό. Για το λόγο αυτό αναζητούνται δύο νέοι συμμετέχοντες από την Κρήτη ή άλλες περιοχές της Ελλάδας οι οποίοι θα ενδιαφερόταν να λάβουν μέρος στη Διεθνή αυτή Συνάντηση Νέων και, μακάρι, αν το επιθυμούν, με την επιστροφή τους να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να συμμετέχουν στο «στήσιμο» ανάλογων εγχειρημάτων τόσο στην Κρήτη (οπου δραστηριοποιείται το «Εμείς και ο Κόσμος») όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιέχομενο της συνάντησης και τους όρους συμμετοχής που ορίζουν οι Ιταλοί διοργανωτές παρακαλούμε διαβάστε εδώ.

Αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στη Διεθνή Συνάντηση Νέων παρακαλούμε συμπληρώστε την αίτηση στα αγγλικά και στείλτε την ηλεκτρονικά στο «Εμείς και ο Κόσμος» (info@nuestromundo.gr). Για τη διευκόλυνση της διοργάνωσης της συνάντησης έχει οριστεί ως καταληκτική ημερομηνία αποστολής των αιτήσεων η Τρίτη 10/8/2010.

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία, διευκρίνηση ή πρόταση προς συζήτηση έχετε σχετικά με το πώς θα οραματιζόσαστε τη συμμετοχή σας σε μια τέτοια συνάντηση νεών ή σχετικά με το πιθανό ενδιαφέρον σας για τη διοργάνωση αντίστοιχων πρωτοβουλιών στη χώρα μας.

Παρακαλούμε προωθείστε το μήνυμα σε φίλους και γνωστούς!