13 Ιουλίου 2010

Όχι στην εκτροπή του Αχελώου: Εcocamping στην Παραλία του Μαραθιά, 15-20/07/2010

Από τις 15 ώς τις 20 Ιουλίου διοργανώνεται, στο πλαίσιο δράσης της Πανελλαδικής Κίνησης ενάντια στην Εκτροπή του Αχελώου, ecocamping στην παραλία του Μαραθιά, κοντά στον Αστακό. Το ecocamping  χωρίζεται σε 8 θεματικές συζητήσεων και περιλαμβάνει συναυλίες, προβολές ταινιών & ντοκιμαντέρ και άλλα πολλά. Ακολουθεί μήνυμα απο τους διοργανωτές:

"... Πριν από 4 χρόνια δημιουργήθηκε η Πανελλαδική Κίνηση ενάντια στην Εκτροπή του Αχελώου από μια ευρύτατη κοινωνικώς συνέλευση με το σκεπτικό ότι ένα τέτοιου μεγέθους έργο αφορά όλη την κοινωνία και όχι μόνο τους λόγω εντοπιότητας ενδιαφερόμενους.

Εξελίχτηκε σε μια μαζική κίνηση που έθεσε το ζήτημα της διαχείρισης του νερού αλλά και της ενέργειας στην Ελλάδα. Τη συμμετοχή δηλαδή της κοινωνίας σε δύο βασικά στοιχεία που καθορίζουν την διαβίωση των ανθρώπων, την ποιότητα της ζωής τους, αλλά και την ελευθερία τους.

Φέτος μαζί με πολλές ακόμα κινήσεις σκεφτήκαμε ένα ecocamping κάπου κοντά στις εκβολές του Αχελώου. Καταλήξαμε σε ένα camping –festival στην παραλία Μαραθιάς στον Αστακό Αιτ/νίας, που τα νερά της θάλασσάς του επηρεάζονται άμεσα από το οικοσύστημα των εκβολών. Το πιο σημαντικό για την επιλογή αυτή είναι η επικείμενη εγκατάσταση υπερμονάδας ηλεκτροπαραγωγής και αποθήκευσης φυσικού αερίου στον Αστακό που θα επηρεάσει αρνητικά όχι μόνο τα οικοσυστήματα των εκβολών αλλά και αυτόν τον κοινωνικό ιστό, στον ίδιο και μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι η εκτροπή.

Ένας δημόσιος χώρος και χρόνος όπου θα έχουμε όλοι, Αιτ/νάνες και μη, την ευκαιρία να γνωριστούμε, να συζητήσουμε, να δούμε και να ακούσουμε για τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν όλους και τον καθένα. ..."

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.