18 Αυγούστου 2010

Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ Χανίων, Πάρκο Ειρήνης & Φιλίας, 20-22/08/2010

To Φιλανθρωπικό Φεστιβαλ διοργανώνεται για 2η συνεχή χρονιά στην πόλη των Χανίων, έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία του, αλλά και την ανταπόκριση που δέχθηκε τον Αύγουστο του 2009. Όσον αφορά τη διοργάνωση της εκδήλωσης προέρχεται κυρίως από το μαθητικό και το φοιτητικό κόσμο της πόλης. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι υποστηρικτές, καθώς και εθελοντές βοηθοί μεγαλύτερης ηλικίας.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ απομακρυσμένο από στερεότυπα, προκαταλήψεις, ρατσιστικές διαθέσεις και απώτερος σκοπός του είναι ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο ανθρωποκεντρικός αυτός προσανατολισμός του στηρίζεται στη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη, την αγάπη, την ισότητα, την ανιδιοτέλεια, τη φιλία. Σύμφωνα με αυτή τη λογική, τα μέλη του προσπαθόυν να στηρίζουν οικονομικά είτε ανθρώπους και οικογένειες είτε ακόμη και κοινωνικά ιδρύματα. Μάλιστα, τα έσοδά του το 2009 διατέθηκαν στο ορφανοτροφείο Αγίου Νεκταρίου καθώς επίσης ενίσχυσαν το αυτιστικό ίδρυμα με εξοπλίσμο για γυμναστική. Φετος τα έδσοδα θα διατεθούν στον σύλλογο "Ορίζοντας" που βοηθά παιδιά με καρκίνο.

Επιπρόσθετα, το φεστιβάλ αποβλέπει στο να δημιουργήσει και νέα καλλιτεχνικά ρεύματα στην πόλη των Χανίων, να προσφέρει μηνύματα δημιουργίας και καλλιέργειας, καυτηριάζοντας τα φαινόμενα υποκουλτούρας των σύγχρονων κοινωνιών. Προτίθεται, με άλλα λόγια, να σπείρει το πνεύμα της καλλιτεχνικότητας και να προωθήσει κάθε δυνατή μορφή τέχνης.

Όποιος θέλει να βοηθήσει είτε προτείνοντας κάτι είτε συμμετέχοντας μπορεί να επικοινωνήσει με τους διοργανωτές στο e-mail του festival : mz_festival@hotmail.com

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.