4 Αυγούστου 2010

Διεθνής ‘Eκθεση «Ο Αρχαίος Ελαιώνας της Κρήτης στο βάθος του χρόνου», Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, 7/2010-8/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 29 Ιουνίου 2010 στις 7μ.μ. θα πραγματοποιηθούν στο ΤΕΙ τα εγκαίνια της έκθεσης εικαστικών έργων με θέμα «Ο αρχαίος ελαιώνας της Κρήτης στο βάθος του χρόνου» που διοργανώνουν το ΤΕΙ Κρήτης και το Δίκτυο Πολιτιστικών Συλλόγων του νησιού. Τριακόσιοι δεκατέσσερις καλλιτέχνες από την Κρήτη, την υπόλοιπη Ελλάδα και άλλες χώρες εμπνεύστηκαν από τον αρχαίο ελαιώνα της Κρήτης και δημιούργησαν εκπληκτικά έργα τέχνης τα οποία ήδη παρέδωσαν στο ΤΕΙ και το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Χαρακτηριστικό της συμμετοχής είναι ότι 179 καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται εκτός Κρήτης, φιλοτέχνησαν τα έργα τους για τα αρχαία ελαιόδεντρα του νησιού και τα παρέδωσαν στο Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Τα έργα έφθασαν στην Κρήτη την Τρίτη 22 Ιουνίου, με την ευγενή χορηγία της ΑΝΕΚ Lines.

Η ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα το ΤΕΙ θα είναι ο πρώτος σταθμός της μεγάλης εκθεσιακής διοργάνωσης που αποτελεί ένα σημαντικό μέρος των πρωτοβουλιών για τη σωτηρία και την ανάδειξη των αρχαίων και των ιστορικών ελαιόδεντρων της Κρήτης. Ο δεύτερος σπουδαίος σταθμός θα είναι το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ) όπου στις 25 Ιουλίου θα εκτεθεί το σύνολο των έργων με την ευγενή συμβολή της κριτικού τέχνης Μαρίας Μαραγκού.

Η έκθεση στο ΤΕΙ Κρήτης θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιουλίου. Θα εκτεθούν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, ψηφιδωτά, φωτογραφίες και video art. Στον καλαίσθητο αλλά σχετικά μικρό διαθέσιμο χώρο του ΤΕΙ Κρήτης, δεν μπορούν να εκτεθούν όλα τα έργα. Θα παρουσιάζονται όμως όλα σε οθόνη που θα τοποθετηθεί στο χώρο. Παράλληλα θα ανοιχθεί και η ειδική ιστοσελίδα του ΤΕΙ Κρήτης από όπου θα παρουσιάζεται ο συνολικός κατάλογος με τα 314 έργα της εκθεσιακής διοργάνωσης.

Η έκθεση στο ΔΕΚΚ θα διαρκέσει από τις 25 Ιουλίου έως και τις 31 Αυγούστου.

Θα εκτεθούν όλα τα έργα, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα 1400 τ.μ. Η είσοδος και στις δύο εκθέσεις θα είναι ελεύθερη.

Στόχος είναι τα επιλεγμένα έργα της έκθεσης να «ταξιδέψουν» στην Αττική και σε άλλα σημεία της Ευρώπης.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.