7 Δεκεμβρίου 2010

Διακίνηση εκδόσεων «Πελίτι» απο το «Εμείς και ο Κόσμος»

Η εναλλακτική κοινότητα «Πελίτι» αποτελεί μια από τις σοβαρότερες και δυναμικότερες προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια στη χώρα μας για τη διάσωση των ντόπιων ποικιλιών και τη δημιουργία εναλλακτικών δικτυων προστασίας της βιοποικιλότητας και ανταλλαγής αγαθών και υπηρεσιών χωρίς χρήματα.

Το «Εμείς και ο Κόσμος», στα πλαίσια μιας προσπάθειας στήριξης του έργου της εναλλακτικής κοινότητας «Πελίτι», διακινεί τις εκδόσεις της. Η διακίνηση αυτή έχει ώς στόχο της αποκλειστικά την οικονομική στήριξη του έργου της κοινότητας «Πελίτι» και την πληροφόρηση σχετικά το έργο της.

Το «Πελίτι» έχει θέσει ένα σημαντικό στόχο τελευταία: αυτό της δημιουργίας ενός αγροκτήματος, μιας «κοινότητας κιβωτού» για τις ντόπιες ποικιλίες. Η οικονομική στήριξη της πρωτοβουλίας αυτής είναι καθοριστικής σημασίας για την υλοποίηση του έργου και για την ενδυνάμωση της πανελλαδικής αυτής προσπάθειας προστασίας της βιοποικιλότητας.

Όπως τονίζει και το «Πελίτι», «το 97% της γεωργικής βιοποικιλότητας έχει χαθεί, έχει απομείνει μόνο το 3%. Εμείς προσανατολιζόμαστε στο 3%...».


ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΠΕΛΙΤΙ» ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ

1. Βιβλίο «Κατά Τόπους Αγροκτήματα…»


Το βιβλίο «Κατά Τόπους Αγροκτήματα…», είναι το βασικό έντυπο της εναλλακτικής κοινότητας «Πελίτι». Στο έντυπο αυτό θα βρείτε στοιχεία για το Πανελλαδικό Δίκτυο Διάδοσης και Διάσωσης των Ντόπιων Ποικιλιών και των Αυτόχθονων Αγροτικών Ζώων του «Πελίτι». Είναι ετήσια περιοδική έκδοση και κυκλοφορεί στα τέλη κάθε Σεπτέμβρη, από το 2001. Φέτος, κυκλοφορεί το 10ο κατά σειρά τεύχος και είναι αφιερωμένο στα όσπρια.

Ένθετο θα βρείτε και το έντυπο « Από χέρι σε χέρι και από καρδιά σε καρδιά» που περιλαμβάνει πληροφορίες για το Πανελλαδικό Δίκτυο Ανταλλαγής Αγαθών και Υπηρεσιών Χωρίς Χρήματα του «Πελίτι».

(Τιμή: 10 ευρώ)

2. Ημερολόγιο 2011

Το ημερολόγιο 2011 είναι μια συνεργασία του «Πελίτι» και του εθνολόγου Παύλου Γεωργιάδη. Μέσα από τις φωτογραφίες παρουσιάζονται στιγμές της αγροτικής ζωής σε απομακρυσμένες περιοχές των Ιμαλαΐων της Ινδίας, της Κίνας, της Ταϋλάνδης και του Μεξικού.

(Τιμή: 5 ευρώ)


3. CD Τραγουδώντας για το «Πελίτι»

Στο διπλό αυτό CD περιλαμβάνονται μουσικές και τραγούδια της Ελλάδας και του κόσμου. Για τη δημιουργία αυτού του δίσκου συνεργάστηκαν αφιλοκερδώς γύρω στα 130 άτομα.

(Τιμή 15 ευρώ)