5 Φεβρουαρίου 2011

2ο Ποδηλατικό Καρναβάλι 2011, Θεσσαλονίκη, 24/02/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ διοργανώνεται κάθε ΤΣΙΚΝΟ-ΠΕΜΠΤΗ στη Θεσσαλονίκη με στόχο το πάντρεμα της παράδοσης του Καρναβαλιού με την αναβίωση της παράδοσης του Ποδηλάτου στην Ελλάδα. Μετά την πολύ πετυχημένη πρώτη διοργάνωση το 2010, το καρναβάλι έρχεται στις 24 Φεβρουαρίου 2011.

Φέτος με μεγάλη χαρά υποδέχτηκαν το ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ στο ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ “ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ” που διοργανώνεται 6-8 Ιανουαρίου κάθε χρόνο. Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σύλλογο Καστοριάς “ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΡΟΔΙ” γίναμε μπουλούκι και μαζί με την ομάδα κρουστών PARANUE στείλαμε το ποδηλατικό μας μήνυμα στην πόλη. Στην επίσημη παρέλαση με τα ποδήλατα στα χέρια, οι “ΝΥΦΕΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ”, με τις στολές η “Νύφη του Θερμαΐκού” και η “Νύφη της Λίμνης” αντίστοιχα, συμβολικά διακοσμημένες με σκουπίδια, ζητήσαμε έναν καθαρό Θερμαΐκό και Λίμνη Καστοριάς. Την τελευταία μέρα η μεγάλη ποδηλατοβόλτα του γύρου της Λίμνης Καστοριάς άφησε υπέροχες αναμνήσεις στους ποδηλάτες που συμμετείχαν από όλη την Ελλάδα.

Στα πλαίσια της συμμετοχής μας στα ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ, από τις 10 εώς 31 Ιανουαρίου, σας καλούμε να απολαύσετε την ΕΚΘΕΣΗ ΑΦΙΣΑΣ "ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥΝ" του Μπιν Ποδηλάντεν, στο καφέ "ΣΒΟΥΡΑ", Θ. Λιμπανίας στην Καστοριά.

Το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ / ΑΠΟΚΡΙΑ παραδοσιακά βασίζεται στις αρχαίες Διονυσιακές Γιορτές αλλά και στις νεώτερες Ρωμαϊκές και σημαίνει η αποχή από το κρέας. Την ΤΣΙΚΝΟ-ΠΕΜΠΤΗ γίνεται μεγάλο φαγοπότι για την προετοιμασία για την νηστεία της Σαρακοστής. Το ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ την ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ θέλει συμβολικά να προτείνει την ΑΠΟΧΗ από την ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα:

ΝΑΙ στο ΠΟΔΗΛΑΤΟ ! Η ΛΥΣΗ για την ΡΥΠΑΝΣΗ, το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, το ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ, την ΥΓΕΙΑ, την ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΣΚΗΣΗ, την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, την ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ και την ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ.

Το ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ θα πραγματοποιήσει ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ μεταμφιεσμένων στο κέντρο της πόλης, με τον ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟ και την ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ του ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ, με ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΑΡΜΑΤΑ με συμβολικό και σατυρικό χαρακτήρα και ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΓΚΡΟΥΠ καρναβαλιστών.

Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει ένα ΞΕΦΡΕΝΟ ΓΛΕΝΤΙ για ΟΛH την ΠΟΛΗ, με ΚΡΑΣΙ, ΦΑΓΗΤΟ, ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΠΡΟΒΟΛΕΣ και DJ SET μέχρι την ανατολή του Ηλίου, ενώ θα γίνει και η παραδοσιακή ΚΑΥΣΗ του ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ.

ΦΕΤΟΣ στο ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ κάντε ΠΕΤΑΛΙ ! Ελάτε μαζί μας, η ΠΑΡΑΔΟΣΗ του ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ήρθε!

Πληροφορίες , Αφίσα, Δελτία Τύπου, Διαφημιστικό Spot, Video Spot:
Site: http://www.bikecarnival.gr/ - E-mail: info@bikecarnival.gr
Facebook: http://facebook.com/wnbr.greece - Twitter: http://twitter.com/wnbr_greece

Διοργάνωση: ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ / ΠΑΙΔΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ / ΕΝΩΣΗ για τα δικαιώματα των ΠΕΖΩΝ / ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ / ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΥΜΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ / STREET PANTHERS
Υποστήριξη: ΔΙΚΤΥΟ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ