12 Μαρτίου 2011

«Τα νέα του Πελίτι», Μάρτιος 2011

«Τα νέα του Πελίτι» είναι η ηλεκτρονική ενημέρωση για τις δράσεις της Εναλλακτικής Κοινότητας Πελίτι www.peliti.gr

Αγαπητοί φίλοι του Πελίτι,

Μέσα από αυτή την επιστολή μας θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τις εκδηλώσεις του Πελίτι το Μάρτιο του 2011.
  • Ο Μάρτιος είναι ο μήνας της σποράς. Σπέρνουμε στον κήπο κοκάρι. Σε ζεστό και φωτεινό μέρος κάνουμε σπορείο για ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες κ.α.
  • Από τις 11 έως τις 14 Μαρτίου το Πελίτι συμμετέχει στην 4η Biologica 2011 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Θα μας βρείτε στο περίπτερο 14 σταντ 35. Ώρες λειτουργίας: 10:00-20:00.
  • Το Σάββατο 12 Μαρτίου και ώρα 10.00-13.00 στον πεζόδρομο της Άρτας οι «Ενεργοί Πολίτες περιοχής Αμβρακικού» μας προσκαλούν για ανταλλαγή ντόπιων σπόρων. Περισσότερες πληροφορίες στα κινητά : 6972131798 - 6979693858 και στο email: amvrakikos@gmail.com και στη σελίδα www.amvrakikos-sos.blogspot.com. Το Πελίτι θα συμμετέχει στην εκδήλωση με μία ομιλία της Χαράς Σαΐτη, με ενημερωτικό υλικό και σπόρους. Επίσης, στην εκδήλωση θα παραβρίσκεται και ο κ. Γεώργιος Κηπουρός.
  • Tο Σάββατο 12 Μαρτίου στις 19:00 στον ΣΚΑΙ στην εκπομπή "Μπες στο κλίμα" μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη του Παναγιώτη Σαϊνατούδη.
  • Την Κυριακή 13 Μαρτίου 2011 στις 11 π..μ στο Δημαρχείο Αμαρίου, Αγ. Φωτεινή, Αμάρι Ρεθύμνου θα πραγματοποιηθεί ομιλία του καθηγητή Α. Πουλιέζου για τη διάδοση και διάσωση των ντόπιων ποικιλιών καθώς και για το Πελίτι.
  • Στις 20 Μαρτίου 2011, το Πελίτι θα συμμετέχει στην ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗ στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης. Για περισσότερες πληροφορίες: http://colectivakipseli.wordpress.com.
Τον Απρίλιο στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την 7η Απριλίου, μέρα αφιερωμένη από το Πελίτι στις ντόπιες ποικιλίες, ετοιμάζονται εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Σας προτείνουμε να κάνετε κάτι και εσείς, ένα τραπέζι στους φίλους σας από ντόπιες ποικιλίες, να υιοθετήσετε μια παραδοσιακή ποικιλία, να οργανώσετε μια μικρή εκδήλωση για τις ντόπιες ποικιλίες στην περιοχή σας και ότι άλλο σκεφτείτε. Στείλτε μας τη σκέψη σας να την κάνουμε γνωστή μέσα από τη σελίδα του Πελίτι.

Σας ευχαριστούμε
Για το Πελίτι
Παναγιώτης Σαϊνατούδης