8 Σεπτεμβρίου 2011

Αχυρόσπιτο στην Κρήτη-Εντατικό εργαστήριο φυσικής δόμησης, 10 - 20 Οκτωβρίου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΣε αυτό το εντατικό εργαστήριο διάρκειας 10 ημερών θα μάθουμε πως μπορούμε να μεταμορφώσουμε πρωτογενή φυσικά υλικά, όπως το ξύλο, το άχυρο, ο πηλός και η άμμος, σε μία όμορφη, λειτουργική, υγιεινή, ασφαλή, οικονομική και ανθεκτική κατοικία, σχεδιασμένη να μας προσφέρει ένα άριστο περιβάλλον διαβίωσης.

Δίνοντας έμφαση στη δόμηση με αχυρόμπαλες, την κατασκευή πράσινης (φυτευτής) στέγης και τα επιχρίσματα από πηλό και ασβέστη, θα εξερευνήσουμε και άλλες τεχνικές φυσικής δόμησης και την κατάλληλη εφαρμογή τους. Οι κατασκευές από αχυρόμπαλες είναι μια εξαιρετική δομική μέθοδος που αποδίδει μεγάλα οφέλη στην εξοικονόμηση οικονομικών και περιβαλλοντικών πόρων τόσο στην κατασκευή όσο και κατά την ανθρώπινη χρήση του κτιρίου. Εκτός από την πρακτική εξάσκηση με αυτά τα υλικά, θα καλύψουμε επίσης θέματα όπως ο βιοκλιματικός σχεδιασμός, η κατασκευή θεμελίων, υδραυλικές και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, διαχείριση νερού και υγρών λυμάτων και φυσικά η αειφορία (permaculture).

Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας στο workshop@ecoart.gr

Στο εργαστήριο θα διδάξουν : Barbara Jones ( Straw Works, formerly of amazonails UK) πλήρωση αχύρου, επιχρίσματα / Toby Mclean (tall engineers UK) στατικά / Σταματίνα Πάλμου (ecoart GR, PRI Hellas) διαχείριση πόρων, σχεδιασμός αειφορίας / Χρήστος Χωραΐτης (Heatherwick studio UK, Sanford coop UK)- βιοκλιματική αρχιτεκτονική, φυτευτή στέγη