9 Σεπτεμβρίου 2011

Αναζήτηση συμμετεχόντων/ σεμινάριο grassroots comics, Φιλανδία, 11-18 Οκτώβρη 2011

Το «Εμείς και ο Κόσμος» αναζητά συμμετέχοντες ηλικίας 18-30 ετών για εκπαιδευτικό σεμινάριο εκμάθησης και χρήσης της τεχνικής των grassroots comics (http://www.worldcomics.fi/) που θα πραγματοποιηθεί στη Φιλανδία (11-18 Οκτωβρίου 2011) από τον οργανισμό «Hyvärilä Youth Centre» (http://www.hyvarila.com/fi/etusivu).
Για δήλωσεις συμμετοχής παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζι μας ηλεκτρονικά στο info@nuestromundo.gr έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2011 (η προθεσμία πιθανόν να παραταθεί μερικές μέρες).

Αναλυτικές πληροφορίες για το σεμινάριο
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στη Φιλανδία το διάστημα 11-18 Οκτωβρίου 2011. Τη διεξαγωγή του σεμιναρίου εχει αναλάβει ο φιλανδικός οργανισμός «Hyvärilä Youth Centre» (http://www.hyvarila.com/fi/etusivu). Το σεμινάριο έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και αφορά την εκμάθηση και περαιτέρω χρήση της τεχνικής των grassroots comics σε καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές και κοινωνικές δραστηριότητες.
Η τεχνική των grassroots comics έχει χρησιμοποιηθεί ευρύτατα από την οργάνωση «World Comics» (http://www.worldcomics.fi/) ως εργαλείο επικοινωνίας και κοινωνικής εργασίας με μικρές κοινότητες αναπτυσσόμενων χωρών. Στην Ευρώπη η τεχνική αυτή έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται σε ακτιβιστικές δράσεις και σε προγράμματα παγκόσμιας εκπαίδευσης (global education) και κοινωνικής εργασίας.
Σύνολο συμμετεχόντων: 35 άτομα από τις εξής χώρες: Φιλανδία, Ελλάδα, Λευκορωσία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, Ρωσία.
Συμμετέχοντες απο Ελλάδα: 3 άτομα+1 εκπαιδευτής.
Προφίλ συμμετεχόντων: Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 18-30 ετών που ασχολούνται με τη σκιτσογραφία/κόμικς, σε νέους καλλιτέχνες και σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να εντάξουν την εναλλακτική αυτή τεχνική στην εργασίας τους ή σε δραστηριότητες που αναλαμβάνουν με τοπικές κοινότητες.
Δεν απαιτείται από τους συμμετέχοντες να διαθέτουν ιδιαίτερες καλλιτεχνικές γνώσεις, δεξιότητες ή εμπειρία.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να κάνουν μια μικρή προετοιμασία υλικού που θα χρησιμοποιηθεί στα εργαστήρια που θα γίνουν στη Φιλανδία. Μετά το τέλος του σεμιναρίου θα δημιουργηθεί ενα μπλογκ στο οποίο θα παρουσιαστεί η δουλειά που προέκυψε απο το σεμινάριο. Το μπλόγκ θα λειτουργήσει ως εργαλείο επικοινωνίας των συμμετεχόντων και μετά το σεμινάριο και ως σημείο επαφής για την ανάπτυξη νέων προτάσεων χρήσης της τεχνικής στις διάφορες χώρες.
Γλώσσα εργασίας: Αγγλικά (βασική γνώση)
Κόστος: Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 100 ευρώ. Τα έξοδα διαμονής-διατροφής των συμμετεχόντων στο σεμινάριο καλύπτονται κάτα 100% ενώ τα μεταφορικά έξοδα κατά 70%. Τα έξοδα υλοποίησης των εργαστηρίων καλύπτονται από τους διοργανωτές.