21 Απριλίου 2012

Αναζήτηση συμμετεχόντων/σεμινάριο κατάρτισης σε ζητήματα περιβαλλοντικής τέχνης, Φιλανδία, 24/6 έως 1/7/ 2012


Το «Εμείς και ο Κόσμος» (www.nuestromundo.gr) αναζητά συμμετέχοντες ηλικίας 18-30 ετών για ένα σεμινάριο κατάρτισης που υλοποιεί σε συνεργασία με το φιλανδικό οργανισμό Metsäkartano/ Hyvärilä Youth Centre (www.metsakartano.com και www.hyvarila.com/fi/etusivu) το διάστημα 24 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου 2012.
Το σεμινάριο θα έχει διαδραστικό και βιωματικό χαρακτήρα και θα εστιαστεί στην θεωρητική και πρακτική εκμάθηση τεχνικών land art και στην ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των χωρών στον τομέα της περιβαλοντικής τέχνης και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης ευρύτερα.
Σύνολο συμμετεχόντων: 18 άτομα από Φιλανδία, Ελλάδα, Λευκορωσία, Ρωσία, Γαλλία και Ιταλία.
Συμμετέχοντες απο Ελλάδα: 4 άτομα
Προφίλ συμμετεχόντων: Το σεμινάριο απευθύνεται σε εμψυχωτές και συντονιστές προγραμμάτων καλλιτεχνικής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και σε νέους καλλιτέχνες που αναλαμβάνουν εκπαιδευτικούς ρόλους σε θέματα περιβάλλοντος.
Προτεραιότητα θα δωθεί σε άτομα που κατοικούν στην Κρήτη ή εμπλέκονται άμεσα (επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά) σε δράσεις περιβαλλοντικής τέχνης.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να λάβουν μέρος στη διαδικασία προετοιμασίας πριν το ταξίδι και στη συνέχεια των δράσεων μετά το σεμινάριο κατάρτισης. Το περιεχόμενο των δράσεων μετά το σεμινάριο θα προσδιοριστεί από τους ίδιους τους συμμετέχοντες πάνω στη βάση συνεργασίας που υπάρχει ήδη με το φιλανδικό οργανισμό και προγραμματίζεται να επεκταθεί τον επόμενο χρόνο.
Γλώσσα εργασίας: Αγγλικά (βασική γνώση)
Κόστος: Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 100 ευρώ. Τα έξοδα διαμονής-διατροφής των συμμετεχόντων στο σεμινάριο καλύπτονται κάτα 100% ενώ τα μεταφορικά έξοδα κατά 70%. Τα έξοδα υλοποίησης των εργαστηρίων καλύπτονται από τους διοργανωτές.
Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις: στο info@nuestromundo.gr έως τις 30 Απριλίου 2012 (η προθεσμία πιθανόν να παραταθεί μερικές μέρες).