20 Νοεμβρίου 2012

Χαρίζονται καλλιτεχνικές κατασκευές από άχρηστα υλικά!


Το «Εμείς και ο Κόσμος» ( www.nuestromundo.gr), το εργαστήρι «Κύκλ» (www.kyklw.gr) και ο Πολυχώρος «Καφέ Τέχνη» (facebook: Café Τεχνη chania-kreta ) στα Χανιά επιθυμούν να χαρίσουν καλλιτεχνικές κατασκευές εμπνευσμένες απο την ιδέα της ανακύκλωσης σε σχολεία του νομού Χανίων, σε κέντρα περιβαλλοντικής εκπαιδευσης, πολιτιστικούς συλλόγους της ενδοχώρας, ή άλλους ενδιαφερόμενους....

Οι κατασκευές αυτές προέρχονται από εργαστήρια καλλιτεχνικής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή παιδιών και ενηλίκων στον πολυχώρο «Καφέ Τέχνη» στα Χανιά. Προσφατα οι κατασκευές εκτέθηκαν και στη συλλογική έκθεση χειροποίητων ειδών«Χειροποιήματα» που διοργανώσαμε στο Γιαλί Τζαμισί στα Χανιά.

Οι κατασκευές αυτές είναι πρωτότυπες, ογκώδεις και αρκετά αστείες. Φωτογραφίες είναι διαθέσιμες στην εξής διεύθυνση facebook: CaféΤεχνη chania-kreta (ανάρτηση 13 Οκτωβρίου 2012). Για τη δημιουργία των κατασκευών χρησιμοποιήθηκαν άχρηστα υλικά (π.χ. πλαστικές συσκευασίες, καπάκια αναψυκτικών, κ.α.).

Κοινή επιθυμία όσων ασχολήθηκαν με τα εργαστήρια είναι οι κατασκευές αυτές να χαριστούν ωστε να συνεχίσουν τον κύκλο ζωής τους, ιδανικά εμπνέοντας και δίνοντας ένα απτό παράδειγμα για το πώς η φαντασία μπορεί να πειραματιστεί και να παίξει με άχρηστα υλικα. 

Παρακαλούμε προωθείστε το μήνυμα ελευθερα και επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέριες.

Ευχαριστούμε!