31 Δεκεμβρίου 2012

Ανταλλαγή νέων «I See Green», Χρήση οπτικοακουστικών μέσων στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, Ολλανδία, 26/2/2013-8/3/2013

Το «Εμείς και ο Κόσμος» (www.nuestromundo.gr) αναζητά συμμετέχοντες ηλικίας 18-25 ετών (αυστηρό ηλικιακό όριο) για μία ανταλλαγή νέων που υλοποιεί σε συνεργασία με τον Ολλανδικό φορέα «VertLife Group» και άλλες ευρωπαϊκές οργανώσεις το διάστημα 26 Φεβρουαρίου-8 Μαρτίου 2013. 


Οι δραστηριότητες άτυπης εκπαίδευσης που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα είναι συμμετοχικές, βιωματικές και αφορούν τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων στην περιβαλλοντική εκπαίδευση. Μέσα από τις ομαδικές δραστηριότητες οι συμμετέχοντες θα αναδείξουν ζητήματα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσουν οπτικοακουστικά μέσα για να τα καταγράψουν και να τα ερμηνεύσουν. 

Σύνολο συμμετεχόντων: 30 άτομα από Ολλανδία, Ελλάδα, Ρουμανία, Λατβία, Ουγγαρία και Πολωνία

Συμμετέχοντες απο Ελλάδα: 5 άτομα

Γλώσσα εργασίας: Αγγλικά (βασική γνώση)

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να λάβουν μέρος στη διαδικασία προετοιμασίας (πριν το ταξίδι), στην αξιολόγηση της δραστηριότητας και στις δράσεις συνέχειας (μετά το ταξίδι). Η παρακολούθηση της ανταλλαγής νέων στην Ολλανδία είναι υποχρεωτική όλες τις μέρες. 

Κόστος: Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 100 ευρώ. Τα έξοδα διαμονής-διατροφής των συμμετεχόντων στο σεμινάριο καλύπτονται κάτα 100% ενώ τα μεταφορικά έξοδα κατά 70%. Τα έξοδα υλοποίησης των εργαστηρίων καλύπτονται από τους διοργανωτές.

Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις: στο info@nuestromundo.gr έως τις 10 Ιανουαρίου 2013 (η προθεσμία πιθανόν να παραταθεί μερικές μέρες).