31 Μαρτίου 2013

Πρόσκληση συμμετοχής σε φεστιβάλ χειροτεχνίας στην ΙταλίαΠιστεύοντας οτι η χειροτεχνία είναι ένα δημιουργικό μέσο έκφρασης το οποίο μας δίνει την ευκαιρία να βιώσουμε με ρεαλιστικό τρόπο τις διαστάσεις του χρόνου και του μόχθου οι οποίες απαιτούνται για κάθε ανθρώπινο έργο φτιαγμένο με μοναδικότητα και μεράκι, η ομάδα χειροτεχνών του «Εμείς και ο Κόσμος» (www.nuestromundo.gr) πρόκειται να συμμετάσχει σε διεθνές φεστιβάλ χειροτεχνίας στην Ιταλία το Μάιο του 2013.

Η έκθεση αυτή θα αφορά αποκλειστικά χειροτεχνιές οι οποίες έχουν ως κύριο υλικό τους το ύφασμα και το μαλλί (π.χ. τεχνικές patchwork, φέλτ, μπατίκ, υφαντά, κεντήματα, κ.τ.λ.).

Θα επιθυμούσαμε να δώσουμε την ευκαιρία συμμετοχής στο φεστιβάλ πέρα απο τα άτομα της ομάδας μας και σε φορείς/ομάδες που δρουν συλλογικά στο χώρο της καλλιτεχνικής δημιουργίας και της κοινωνικής εργασίας, χρησιμοποιώντας τις χειροτεχνίες ως μέσο έκφρασης, εργασιοθεραπείας και ως πόρο για την αυτοχρηματοδότηση κοινωνικών δράσεων προς συλλογικό όφελος (π.χ. σε φορείς όπως ειδικά σχολεία, κέντρα ψυχικής υγείας, κοινωνικούς συνεταιρισμούς, πολιτιστικούς συλλόγους που παραδίδουν δωρεάν μαθήματα εκμάθησης τεχνικών χειροτεχνίας που χάνονται, κ.τ.λ.).

Σε περίπτωση που υπάρχει ενδιαφέρον, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας ηλεκτρονικά στο info@nuestromundo.gr το αργότερο έως 20 Απριλίου 2013.