26 Ιουνίου 2013

Συμμετοχή του «Εμείς και ο Κόσμος» στο «Εν οίκω», 17-19/6/2011, Πάρκο Γεωργιάδη, Ηράκλειο

Το «Εμείς και ο Κόσμος» συμμετέχει στην ετήσια συνάντηση οικο-καλλιεργητών και οικο-χειροτεχνών «Εν οίκω» που θα διοργανωθεί στο Πάρκο Γεωργιάδη, στο Ηράκλειο 17-19 Ιουνίου 2011.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τί είναι το «Εν οίκω»;
17-19 Ιουνίου 2011, πάρκο Γεωργιάδη, Ηράκλειο Κρήτης
Η πιο ‘σπιτίσια’ συνάντηση οικο-καλλιεργητών και οικο-χειροτεχνών

Ένα τριήμερο για την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση

Για άλλη μια χρονιά σας προσκαλούμε όλους στην ετήσια γιορτή «Εν Οίκω» στο πάρκο Γεωργιάδη, στο κέντρο του Ηρακλείου. Μια συνάντηση με στόχο την οικολογία στην πράξη, την άμεση επαφή με παραγωγούς και καλλιεργητές, την ενημέρωση σε θέματα περιβάλλοντος και γεωργίας, την ανταλλαγή προϊόντων και το δίκαιο εμπόριο.

Στόχος της οικολογικής γεωργίας και της οικοτεχνίας δεν είναι μόνο η οικονομική επιβίωση, αλλά το «χτίσιμο» ενός τρόπου ζωής που βασίζεται στην αυτάρκεια, την τοπικότητα, τη συντροφικότητα, τον αλληλοσεβασμό και το μοίρασμα. Φέτος, η γιορτή θα είναι αφιερωμένη στην αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση, με πάγκους παραγωγών, σεμινάρια, συζητήσεις, μουσικές και φυσικά το παιδικό, δημιουργικό εργαστήρι.

Ο χαρακτήρας της συνάντησης απαιτεί οικολογική συνείδηση απ' όλους μας. Στην προσπάθεια μας να απέχουμε από την υπερβολική χρήση πλαστικών ειδών, φέτος η κουζίνα θα σερβίρει τα προϊόντα σε χαρτί και πήλινα ποτήρια. Επίσης θα υπάρχει διαχωρισμός των σκουπιδιών.

Πιο πολύ από ποτέ, η ενασχόληση με τα… εν οίκω είναι πλέον μονόδρομος

Σας περιμένουμε όλους!

Η Συνέλευση του «εν οίκω» Ηρακλείου

Περισσότερες πληροφορίες στο ιστολόγιο του «εν οίκω»: http://en-oiko.blogspot.com