25 Ιανουαρίου 2014

Aνταλλαγή νέων «οι Έλληνες της Calabria», Reggio Calabria, Ιταλία, 24-31/3/2014


Το «Εμείς και ο Κόσμος» (www.nuestromundo.gr) σε συνεργασία με τον ιταλικό κοινωνικό συνεταιρισμό «Home Life Service» (www.homelifeservice.org) πραγματοποιεί το διάστημα 24-31/3/2014 την πολιτιστική ανταλλαγή νέων «οι Έλληνες της Calabria».

Η ανταλλαγή έχει ως στόχο να έρθουν σε επαφή νέοι από διαφορετικούς μεν - πολύ κοντινούς δε -πολιτισμούς και να γνωρίσουν τους ιστορικούς και πολιτισμικούς τους δεσμούς. Συγκεκριμένα τους δεσμούς οι οποίοι διαμορφώθηκαν μέσα απο την ίδρυση των αρχαίων ελληνικών αποικιών της Magna Grecia στην ευρύτερη περιοχή του Reggio Calabria στην Ιταλία. Παράλληλα, η ανταλλαγή έχει ως στόχο της να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες το πώς το ιστορικό νήμα οδηγεί τους δυο λαούς στο παρόν και πώς πλέον σ’αυτό διαμορφώνεται η πραγματικότητα τους σε μια Ευρώπη της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις σε ιστορικούς χώρους, τοπικά σχολεία και βιβλιοθήκες, συναντήσεις με πολιτιστικούς φορείς, επισκέψεις σε τοπικούς αγροτικούς συνεταιρισμούς, κ.α.

Ηλικιακό όριο: 18-25 ετών (αυστηρά)
Αριθμός θέσεων: 8
Γλώσσα εργασίας: Αγγλικά (βασική γνώση). Προτεραιότητα θα δωθεί σε συμμετέχοντες που γνωρίζουν και την ιταλική γλώσσα.
Τα έξοδα διαμονής-διατροφής και διεξαγωγής των δραστηριοτήτων καλύπτονται πλήρως.
Τα έξοδα ταξιδίου αποζημιώνονται κάτα 70%.
Κόστος συμμετοχής: 120 ευρώ
Δηλώσεις συμμετοχής: στο mail: info@nuestromundo.gr