22 Απριλίου 2016

Πρόσκληση συμμετοχής στη διεθνή συνάντηση και έκθεση «Terra Madre Salone del Gusto» του κινήματος Slow Food στην Ιταλία, 22-26/9/2016


Το «Εμείς και ο Κόσμος»  συμμετέχει στη διεθνή συνάντηση και έκθεση «Terra Madre Salone del Gusto» που διοργανώνεται στο Τορίνο της Ιταλίας το διάστημα 22-26 Σεπτεμβρίου 2016 και προσκαλεί αγρότες, παραγωγούς παραδοσιακών προϊόντων και άτομα/ομάδες που συμμετέχουν σε δίκτυα παραγωγών-καταναλωτών να συμμετάσχουν. 

Το Slow Food είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που ξεκίνησε τη δράση του το 1989 και δραστηριοποιείται σε 160 χώρες.  Έχει ως σκοπό του την διατήρηση των παραδοσιακών τροφών και των πολιτισμικών πτυχών που σχετίζονται με αυτές. Σκοπός του είναι επίσης η ευρεία ευαισθητοποίηση γύρω από περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα που αφορούν τις συνθήκες παραγωγής και εμπορίας των τροφών καθώς επίσης και η ευαισθητοποίηση σχετικά με τις επιπτώσεις των τροφικών μας επιλογών στο περιβάλλον και στον άνθρωπο. 

H “Terra Madre Salone del Gusto”   αποτελεί μια διεθνή συνάντηση που διοργανώνεται κάθε 2 χρόνια από το κίνημα Slow Food και περιλαμβάνει έκθεση παραδοσιακών προϊόντων και ποτών, σεμινάρια, ομιλίες και άλλες εκδηλώσεις. 

To “Εμείς και ο Κόσμος» συνεργάζεται με το Slow Food και προσκλήθηκε να συμμετάσχει στη συνάντηση “Terra Madre Salone del Gusto” που θα λάβει χώρα στο Τορίνο της Ιταλίας το διάστημα 22-26 Σεπτεμβρίου 2016. Στα πλαίσια της συμμετοχής του το «Εμείς και ο Κόσμος» προσκαλεί αγρότες και παραγωγούς παραδοσιακών προϊόντων ή άτομα/ομάδες που ασχολούνται με την παραδοσιακή γεωργία και τα δίκτυα παραγωγών-καταναλωτών να συμμετάσχουν στην ομάδα του.

Η ελληνική ομάδα θα διαθέτει πάγκο για την παρουσίαση και πώληση των προϊόντων και την ενημέρωση του κοινού. Οι συμμετέχοντες αγρότες/παραγωγοί παραδοσιακών προϊόντων είτε μπορούν να στείλουν τα προϊόντα τους προς έκθεση και πώληση, είτε να έρθουν και οι ίδιοι στην συνάντηση. Στην περίπτωση που στείλουν προϊόντα, θα χρειαστεί να μοιραστούν μεταξύ τους το κόστος χρήσης του πάγκου. 

Για όλους τους συμμετέχοντες (ανεξάρτητα δηλαδή απο το αν θα συμμετάσχουν με έκθεση και πώληση προϊόντων ή απλά θα παρακολουθήσουν τις λοιπές ενημερωτικές δραστηριότητες του φεστιβάλ) καλύπτεται διαμονή-διατροφή και τοπικές μετακινήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Ιταλίας. Το αεροπορικό κόστος επιβαρύνει τον κάθε συμμετέχοντα. 
  
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο mail: info@nuestromundo.gr