13 Οκτωβρίου 2017

Τμήματα πινγκ πονγκ για παιδιά, Ηράκλειο Κρήτης, 2017-2018


Πληροφορίες-εγγραφές:  

Γεωργοπούλου Αντωνία (6974-658106) και  Ποτουρίδης Παύλος (6944-685856)
Οι προπονήσεις γίνονται από τον Παύλο Ποτουρίδη στο Ηράκλειο Κρήτης.

Γιατί ένα παιδί να ασχοληθεί με το πινγκ πόνγκ; Ποιά οφέλη θα αποκομίσει απο αυτού του είδους την αθλητική δραστηριότητα; 
 
Η Επιτραπέζια Αντισφαίριση (Πιγκ Πογκ) είναι ένα αρκετά δημοφιλές άθλημα που μπορούν να εξασκηθούν τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια.  Δεν απαιτεί μεγάλη μυϊκή υποστήριξη οπότε τα παιδιά μπορούν άνετα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αθλήματος. Τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο αποτελεί μια ευχάριστη δραστηριότητα που ενδυναμώνει και γυμνάζει το παιδί είτε ασχολείται για λόγους ψυχαγωγίας είτε στοχεύοντας στον πρωταθλητισμό. 

Η προπόνηση των παιδιών  συμβάλλει στην ανάπτυξη της αερόβιας και της αναερόβιας ικανότητας, βελτιώνει τη μυϊκή δύναμη, την αντοχή και την ισχύ,  ενδυναμώνει την συναρμογή των μυών, αυξάνει την ευκαμψία και την ταχύτητα. Επιπλέον, λόγω της φύσης του αθλήματος το αθλούμενο παιδί εξασκεί και ενδυναμώνει τον κινητικό και οπτικό του συντονισμό καθώς παρατηρεί διαρκώς τη μετακίνηση της μπάλας. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της εξάσκησης στο πιγκ πογκ είναι η αποφυγή τραυματισμών καθώς δεν υπάρχει καμία επαφή με τον αντίπαλο παίκτη. Εκτός από σωματική άσκηση, η επιτραπέζια αντισφαίριση προσφέρει και πνευματικά οφέλη. Το παιδί σχεδιάζει στρατηγικές και οι αποφάσεις του  πρέπει να εκτελεστούν σε δέκατα του δευτερολέπτου. Έτσι αυξάνονται τα επίπεδα συγκέντρωσης και η ικανότητα λήψης αποφάσεων.

Σε ποιά ηλικία το παιδί μπορεί να εγγραφεί στα μαθήματα; 
 
Πρόκειται για ένα άθλημα που μπορεί να επιλέξει να εξασκήσει ένα παιδί από τη στιγμή που φτάνει στο ύψος του τραπεζιού. Βέβαια, στις περιπτώσεις που ο γονιός αποσκοπεί να ασχοληθεί το παιδί σε επίπεδο πρωταθλητισμού τότε η ηλικία των 5 ετών θεωρείται ιδανική. Βέβαια, το άθλημα δεν είναι απαγορευτικό και για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας (10-12 ετών) που μπορούν να το ξεκινήσουν για να φτάσουν σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο δεξιότητας.